Voel je vrolijk en zelfverzekerd met onze
Mindful Meiden coaching

Verhoog jouw HAPPINESS-LEVEL met 5 super tips!

Hoe hoog is jouw HAPPINESS-LEVEL op een schaal van 0 tot 10?

Een 6 of een 8?

En wat maakt dat dit nu zo is? Wat maakt jou HAPPY? Je huis, je familie, je bijbaantje…

En wat maakt dat het nog geen 10 is? (of 9, of 8?) Zijn dat de omstandigheden, je gezondheid of innerlijke onrust?

​Sta hier even bij stil…

​Optimaal HAPPY zijn wordt vaak dwars gezeten door innerlijke onbewuste gedachtenpatronen. Ze bezorgen je een ‘niet goed genoeg’- gevoel​

Van een opgejaagd gevoel naar HAPPINESS

– kort mijn verhaal – 

Jarenlang heb ik geleefd van ‘project-naar-project’. Altijd op zoek naar iets beters. Een fijnere baan, een mooiere keuken. En wat bleek. Dat alles bracht mij niet dat volledige HAPPY – gevoel dat ik verwachtte

Integendeel…

Had ik die nieuwe baan bemachtigd, dan lonkte er wel weer iets nieuws op mijn TO DO – lijst. Het resultaat: een continue opgejaagd gevoel en niet tevreden. Kortom: Alles behalve HAPPY. ​Blijkbaar was het iets in mij dat veranderd moest worden. Te beginnen met die voortduwende gedachten-patronen. Ik ging ermee aan de slag en het resultaat is absoluut fijn! Natuurlijk spelen de omstandigheden mee (dat wil ik niet bagatelliseren)

Wel ben ik ervan overtuigd dat de tips die ik je nu ga geven jouw HAPPINESS-LEVEL laat verhogen

Verhoog jouw HAPPINESS-LEVEL, dé 5 super tips

​Tip 1. Behandel jezelf als jouw beste vriendin

Wat zeg je allemaal tegen jezelf? Misschien iets in de trant van: ‘Ik ben niet goed genoeg. Ik ben anders. Ik kan niet genieten. Als ik die opleiding heb gedaan, dan pas ben ik echt… ’

Stel je voor dat jouw vriendin haar verhaal doet met deze commentaar-gedachten erin. Wat wil je dan tegen haar zeggen? Welke goedbedoelde tips geef je haar? Vaak zijn we vriendelijker voor een ander dan voor onszelf. En zonder jezelf af te vragen waarom dat is.

Benader je eigen situatie vanuit een ander perspectief

 ​Tip 2. Stap uit jouw DOE-modus en mediteer

​Continue doen zorgt ervoor dat je nooit tevreden bent met wat je hebt. Je bent immers altijd bezig met de toekomst. Met het uiteindelijke resultaat. Mediteren helpt om te STOPPEN. Op adem te komen. Voelen wat je nodig hebt

​Mediteren klinkt vaak mooier dan het voelt. Want als je gaat mediteren is het echt niet altijd rustig in je hoofd. Veel mensen schrikken hiervan. Ze denken dat ze het niet kunnen en stoppen ermee. Zonde

​Mediteren gaat niet over geen gedachten hebben. Mediteren gaat over zijn met wat er is. Hoe het ook is! Druk, stil, onrustig, rustig..

​Rust vinden in de onrust is jouw grootste winst op de HAPPINESS schaal. Meditatie leert je hoe

​Beluister hier de kindermeditatie Sterk als een Berg

​Tip 3. Focus op jouw positieve ik

​​Koop een inspirerend schriftje en schrijf dagelijks drie activiteiten op die je die dag hebt gedaan. Schrijf daarbij welke positieve kwaliteiten jij hebt ingezet. Een voorbeeld:​

​Sta even stil bij hoe je je voelt nadat je dit hebt opgeschreven​

Tip 4. Geef dagelijks een glimlach cadeau​

Heb je wel eens ervaren hoe blij mensen worden van een glimlach? Probeer het eens uit. In de supermarkt. Op straat. In de sportschool. Geef iemand een glimlach cadeau en je krijgt er geheid eentje terug!

Ben ervan overtuigd dat jouw HAPPINESS gevoel stijgt​​

Tip 5. Sport, beweeg, ga erop uit​

Sinds enige tijd sport ik actief en dat doet wat met me. Drie keer in de week naar de sportschool. Nooit verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden. Hoewel de zin vooraf en het daadwerkelijk sporten op locatie voelt echt niet altijd positief (buikspieroefeningen doen gewoon pijn)​

Overall heeft het als effect dat ik me blijer en lekkerder in mijn lichaam voel en een opgeruimdere geest heb. De tip die dus niet mag ontbreken is: Start met sporten en verhoog actief jouw HAPPINESS level​​

Klinkt mooi allemaal en nu ;-)​​

BONUS TIP: Aan de slag met de HAPPINESS-tips​

Spreek met jezelf een vaste periode af, bijvoorbeeld een maand, waarin je bovenstaande gaat toepassen en houdt je ervaringen bij in dat inspirerende schriftje​

Evalueer na een maand: Hoe hoog is jouw HAPPINESS-LEVEL op een schaal van 0 tot 10?

En zie waar je dan staat. Laat je het mij weten? Ik wens je alle geluk

Zelfvertrouwen voor je dochter

Download de 10 gratis tips en help je dochter direct te groeien in haar kracht!

💬 hulp nodig?