Voel je vrolijk en zelfverzekerd met onze
Mindful Meiden coaching

coachmethoden

Binnen de begeleiding maak ik gebruik van de volgende methoden

Mindfulness is een vorm van aandachttraining waarbij je door meditaties, ervaringsoefeningen en educatie inzicht krijgt over automatische patronen. Educatie over de werking van het brein of het lichaam-geest systeem.

Hierdoor zie je wat er met je gebeurt op een fijn of een spannend of stressvol moment. Ook geeft mindfulness tools voor lastige momenten, zodat je ontspant en keuzes maakt die goed voor je zijn.

Mindfulness vermindert (examen) stress, piekeren en faalangst en vermindert significant de kans op een depressie. Het versterkt de aandacht en bevordert het emotionele evenwicht (David Dewulf). Mindfulness is bewezen effectief bij beter slapen, meer rust en ontspanning en een betere focus (bron).

Mindfulness en meditatietechnieken zijn onderdeel van het Voel je Happy coach traject of kan als aparte training gevolgd worden als aparte mindfulness training voor kinderen of MBSR mindfulness training voor volwassenen.

COMET is een cognitief-gedragstherapeutische interventie, erkend door het Nederlands Jeugdinstituut (NJI), speciaal voor jeugdigen die in het dagelijks leven worden gehinderd door een negatief zelfbeeld.

In de Comet Werken aan je Zelfbeeld training train je de aandacht voor positieve herinneringen, gedachten en gevoelens. Tijdens de sessies en in je dagelijks leven oefen je met positieve gevoelens in onzekere situaties en doorbreek je de negatieve aandachtbias en gedachtestroom. Met deze training leer je kijken en handelen vanuit je positieve ik.

COMET is bewezen effectief in toename van het zelfbeeld en afname van depressieve symptomen (bron).

In kind- en jongerencoachsessies op maat, begeleid ik kinderen en jongeren met positief zelfbeeld educatie en werkbladen, ontwikkeld door het Centre for Clinical Interventions.

Het helpt met kijken vanuit een ander gezichtspunt. Angst of onzekerheid maken plaats voor kracht en zelfvertrouwen.

   

Jezelf uiten op een creatieve manier met creatief coachen (schilderen, tekenen of knutselen) is vaak eenvoudiger dan in praatvorm. Ook spelvormen, spellen of coachkaarten zijn onderdeel van de begeleiding.

Creatief coachen is o.a. behulpzaam voor het uiten van vastzittende of heftige emoties en het vergroten van innerlijke kracht.

    

Met lichaamsgericht coachen verwerk je negatieve gebeurtenissen en emotionele blokkades op een fysieke én mentale manier. De ervaringsjas, ontwikkeld door Jolijn Hendriks, is hier een voorbeeld van. Hierbij laat je letterlijk én figuurlijk los wat je aan ballast meedraagt.

Ook het gebruik van natuurlijke elementen (takken, stenen) in het fysiek uiten van heftige emoties werkt helend.

​Lichaamsgericht coachen is o.a. behulpzaam voor hoogsensitieve kinderen, verwerking van gebeurtenissen als pesten, rouwverwerking en emoties rondom de scheiding van ouders.

Volgens de Voice Dialoque methode, ontwikkeld door Hal en Sidra Stone, bestaat iedereen uit verschillende sub personen, te vergelijken met een bus vol IKKEN. Jij zit achter het stuur, maar soms zit de pusher of de boze IK achter het stuur en raakt de bus van het pad af.

De Voice Dialoque methode bevat uitleg en een rollenspel. Hierdoor leer je je verschillende IKKEN kennen en krijg je meer balans en bewegingsruimte. tussen al jouw IKKEN.

Voice Dialoque is o.a. behulpzaam bij heftige emoties, perfectionisme en kritische stemmen.

Een Taal Erbij, ontwikkeld door Marleen Diekmann, richt zich op het visualiseren van je interne en externe werkelijkheid. Bij het werken met duplo-poppetjes en ander materiaal wordt het probleem op tafel gezet. Je innerlijke dialoog wordt visueel zichtbaar en gestimuleerd. Er ontstaat helderheid en ruimte voor wat nodig is om te veranderen.
 
Systemisch coachen is o.a. behulpzaam bij onevenwichtige gezinsdynamieken, echtscheiding, rouwverwerking en pestgedrag en wordt toegepast in zowel kind- en jongerencoaching als in ouderbegeleiding.

Binnen deze coachmethodiek, ontwikkeld door Steve De Shazer eb Insoo Kim Berg, word je door het stellen van de juiste coachvragen begeleidt om je eigen oplossingen en vervolgstappen te bedenken. Ik geef als begeleider dus geen kant-en-klare tips en adviezen, maar zorg ervoor dat jouw innerlijke en externe hulpbronnen helder worden en je zelf ontdekt wat je nodig hebt en stappen zet.

Oplossingsgericht werken heeft  een bewezen positief effect voor kinderen op gedrag, schoolprestatie en psychologische aspecten als zelfvertrouwen en een positief effect op planningsvaardigheden voor kinderen met ADHD (bron).

Oplossingsgericht coachen wordt toegepast in het Voel je Happy coach traject als in ouderbegeleiding.

Ieder kind wil van belang zijn. Ieder kind wil erbij horen.

Opvoeden met positieve discipline geeft tools om je dochter met een open blik tegemoet te treden. Op een positieve stimulerende en respectvolle manier wordt probleemgedrag benaderd zodat de verbinding met je dochter herstelt en verdiept.

Opvoeden met Positieve Discipline is onderdeel van ouderbegeleiding.

Zelfvertrouwen voor je dochter

Download de 10 gratis tips en help je dochter direct te groeien in haar kracht!

💬 hulp nodig?